Diagnosztika

A különféle röntgen felvételeket több célból alkalmazzuk: csomók lokalizálására, szuvas fogak felismerésére, csontmennyiség vizsgálatára, stb. Mivel ezek a készülékek csak kis sugárral működnek, a felvétel elkészítéséhez szükséges mennyiség nem haladja meg a légkörből érkező sugárzás mértékét, így teljes mértékben biztonságos.


Milyen esetben készítünk digitális panoráma röntgenfelvételt?


Az esetek többségében, az első találkozás alkalmával készül Önről egy panoráma felvétel. Ez elengedhetetlen a pontos diagnózis és ezáltal a pontos kezelési terv elkészítéséhez. Így egy átfogó képet nyerünk a szájüregi státuszról.

Képalkotó készülékünk alkalmas a TMI  illetve az arcüreg pontos képének visszaadására. Klinikánkon a jelenleg kapható legmodernebb diagnosztikai készüléket alkalmazzuk, mely természetesen csökkentett sugárdózissal működik.

 

Digitális panoráma röntgen

Az esetek többségében, a első találkozás alkalmával készül Önről egy panoráma felvétel. Ez elengedhetetlen a pontos diagnózis és ezáltal a pontos kezelési terv elkészítéséhez. Így egy átfogó képet nyerünk a szájüregi státuszról.Képalkotó készülékünk alkalmas a TMI  illetve az arcüreg pontos képének visszaadására. Klinikánkon a jelenleg kapható legmodernebb diagnosztikai készüléket alkalmazzuk, mely természetesen csökkentett sugárdózissal működik.

 panorama x-ray

CBCT (Cone Beam Computed Tomography)

A panoráma felvételek kiértékelése során figyelembe kell venni a torzítást. Az anatómiai képletek egy képre vetülnek ezért egyes részletek nem láthatók, a kontúrok elmosódottak lehetnek.

A CBCT axiális szeletek sorozatát hozza létre, amelyek összessége a páciens teljes térbeli leképezését tartalmazza. Ezekből az adatokból a szoftver azokat a felvételeket állítja elő, amelyeket a diagnosztikában használunk.A hagyományos CT felvételekkel szemben itt jelentősen kevesebb  sugárdózis éri a pácienst..

A CBCT-vel az egyes struktúrák külön-külön, rávetülések nélkül, több irányból is megjeleníthetőek.  Rétegfelvételeket állíthatunk elő különböző nézetben, valamint 3D rekonstrukciót készíthetünk, mindemellett nemcsak a csont mennyiségéről, de a minőségéről is információt kapunk.

A diagnosztika ezen formáját elsősorban szájsebészeti beavatkozásokat megelőzően alkalmazzuk, mint

 

Digitális intraorális röntgen  

Amennyiben kifejezetten csak egy-két fog vizsgálatát kívánjuk elvégezni, ezen felvételi típust alkalmazzuk. 

 

Teleröntgen 

A fogszabályozás tervezésének egyik alapvető eleme a teleröntgen kiértékelése.

Standard és reprodukálható módszer a craniális és faciális képletek vizsgálatára. 

 

Oldalirányú teleröntgen-felvétel 

 

Posteroanterior (P-A) távröntgenfelvétel

 

Rendelőnk gépparkja a legmodernebb eszközökkel bír. Foglaljon időpontot!

Kapcsolat