Professzionális szájhigiénes kezelések

 

A szájüreg megfelelő tisztítása/higiéniája biztosítja a fogak és fogágy egészségét valamint a már elkészült fogpótlások illetve behelyezett implantátumok hosszú és sikeres fenntarthatóságát. Ennek szerves része az időközönként, rendelőben elvégzett professzionális szájhigiénés kezelés, mely tartalmaz egy ultrahangos fogkőeltávolítást, az elszíneződött fogak homokfúvással és polírozással történő tisztítását.

 

Hogy alakul ki a fogkő?

Fogainkon lepedék, majd a lepedékből fogkő keletkezik. A lepedék a fogakon képződő, szájüregi baktériumokból és szerves anyagokból alakul ki. A nyál oldott ásványi anyagai sók formájában kicsapódnak a lepedékben, és így kialakul az esztétikailag is zavaró sárgás-barna színű, kemény fogkő.

Miért veszélyesek a fogkövek?

A lepedéknek és a fogkőnek több káros következménye is van: fogágybetegségek alakulhatnak ki, mint az akut-, vagy krónikus ínygyulladás, mely további csontpusztuláshoz és a fogak elvesztéséhez vezethet.

Számos ember hajlamos a fogkőképződésre, mert nyáluk magasabb koncentrációban tartalmaz ásványi anyagokat.

Hogyan zajlik az ultrahangos fogkőeltávolítás?

Az ultrahangos fogkőeltávolítás során használt ún. depurátor rendkívül kíméletes, nem sérti a fogzománcot, emellett pedig teljesen fájdalommentes és a szűk fogközi helyekre is befér. Segítségével az íny alatti fogkövek is leszedhetők. A még pontosabb eredmény érdekében apró szemcséjű homokkal is átfújjuk a fogakat. A tökéletesen csillogó és sima végeredményről pedig a gépi polírozó paszta, illetve a különféle formájú kefék gondoskodnak.

 

 

Figyeljen fogai egészségére, kérjen időpontot professzionális szájhigiénés tanácsadásra!

Kapcsolat