Fájdalomcsillapítás

Manapság a fájdalommentes fogászati beavatkozások korát éljük, hála a gyorsan ható és maximális fájdalommentességet biztosító érzéstelenítőknek. Mivel ezek a szerek részben, vagy teljes egészében blokkolják a páciens felé érkező ingereket, az anesztézia lehetővé teszi a fájdalomtól és stressztől mentes műtéti beavatkozások végrehajtását.


Rendelőnkben az alábbi 3 módszerrel dolgozunk budai fogászati rendelőnkben:

  • lokális anesztézia
  • totális intravénás anesztézia
  • analgoszedálás

Mivel ezen érzéstelenítők hatása órákig tart, minden esetben javasoljuk, hogy egyenek és igyanak eleget az egyes beavatkozások előtt.

 

 

Mit jelent pontosan a lokális anesztézia?

Más néven helyi érzéstelenítés. Nincs hatással az egész testre, csak egy bizonyos  körülhatárolt részén kapcsolja ki a fájdalmat, ideiglenesen felfüggeszti az idegvégződések vezetőképességét. Sajnos a tűszúrás okozta kellemetlen, feszítő érzés elkerülhetetlen ennél az eljárásnál. Igény esetén speciális zselés anyaggal el tudjuk zsibbasztani a tűszúrás területét is. Lokális anesztéziát kisebb, ambuláns műtéteknél alkalmazzuk budai fogászati klinikánkon.

 

Mit jelent pontosan a totális intravénás anesztézia?

Ebben az esetben a hatóanyagok kombinációja intravénásan jut a páciens szervezetébe. Az állapotot az intravénás bevezetés után infúziós pumpával tartjuk fenn. Elmondható tehát, hogy intravénás anesztézia alkalmazása esetén a lélegeztetés oxigén és levegő keverékével történik.

 

Mit jelent pontosan az analgoszedálás?

Komolyabb szájsebészeti esetek és esetleges gyógyszerérzékenység esetén altatásos fájdalomcsillapítást végzünk. A hatóanyagot intravénás bevezetés után infúziós pumpával tartjuk fenn. 

 

Tapasztalt szakemberek, gyönyörű, megnyugtató környezet, professzionális kiszolgálás. Foglaljon időpontot most!

Kapcsolat