Fogfehérítés

 

Mindennapos probléma a kávé, tea, vörösbor stb. által okozott elszíneződése a fogaknak. Ezen segít a rendelői fogfehérítés, mely során több árnyalattal világosabbá tehetjük az Ön fogait. A fogfehérítést megelőzően, a páciens egy professzionális szájhigiénés kezelésben részesül, mely során a fogak depurálását, homokfúvását, polírozását végezzük.

Mit érdemes tudni a fogfehérítésről?

 

Hogyan zajlik a fogfehérítés?

Az előzetes állapotfelmérés során megállapítjuk, hogy szükséges-e valamilyen megelőző fogászati kezelés a fehérítés előtt (pl. fogkőeltávolítás, fogtömés, gyökérkezelés stb). A fogfehérítés nagyjából 1 órát vesz igénybe. Első lépésként fényképes színelemzéssel rögzítjük az eredeti fogszínt, majd felhelyezzük az ínyvédelmet. Ezt követi a fogfehérítő anyag felhelyezése, és ennek aktiválása egy hidegfényes lámpával. Ez a rész nagyjából 10-15 percet vesz igénybe és összesen 3 alkalommal végezzük el. A kezelés végén ellenőrizzük a végeredményt, illetve megbeszéljük az otthoni ápolási teendőket.

 

Mire érdemes odafigyelni fogfehérítés után?

Mivel a kezelés során a zománcon jelenlévő elszíneződéstől védő ún. pellikula-film feloldódik, a kezelést követő 24 órában nem ajánlott kávét, tát, kólát, vörösbort vagy más sötét színezéket tartalmazó italt fogyasztani, illetve ajánlott kerülni a dohányzást is.

 

Mennyire tartós a fogfehérítés?

Az eredmény tartóssága egyénenként eltérő. Függ az illető étrendjétől, illetve életmódbeli szokásaitól is. Minél több sötét színezéket tartalmazó italt fogyaszt, illetve dohányzik az illető, az eredmény annál rövidebb ideig látható. Nagyban meghosszabbítható azonban a megfelelő otthoni ápolással.

 

 

Gondoskodjon gyönyörű mosolyáról és foglaljon időpontot most!

Kapcsolat